In Culemborg is de bouw van 55 sociale huurappartementen gestart

Door Redactie Nationale Bouwgids
4 min
Vanaf 9 januari is R&R Bouw begonnen met de verbouwing van het kantoorpand Panta Rhei in Culemborg. De bestemming voor het pand zijn 55 sociale huurappartementen. Dit is in opdracht van KleurrijkWonen en is ontwikkeld door Clave Vastgoed. Dit meldt de Culemborgse Courant.

In de duurzame en milieuvriendelijke wijk Eva Lanxmeer is in 2004 het pand gebouwd voor de kantoren van Panta Rhei. Door een grote vraag aan sociale huurwoningen heeft Clave Vastgoed een plan opgesteld waarmee het kantoorpand wordt omgebouwd tot een appartementencomplex met 55 woningen voor sociale huurders. Het project is aangekocht door KleurrijkWonen, die tevens de appartementen gaat verhuren.

Comfortabel en betaalbaar wonen

De oplevering van het appartementencomplex staat gepland medio 2024. Het gebouw gaat ruimte bieden voor 55 huishoudens. In het pand worden comfort, betaalbaarheid en duurzaamheid voorop gesteld. Daarnaast is het vlakbij het NS station gelegen. Tijdens de verbouwing wordt de oorspronkelijke uitstraling zoveel mogelijk behouden. Daarentegen worden er wel balkons toegevoegd, waardoor het herkenbaar is dat het gaat om een woongebouw.

De ontwikkelmanager van KleurrijkWonen vindt het geweldig dat ze op deze centrale plek in Culemborg een appartementencomplex met betaalbare woningen en een goede bereikbaarheid aan hun woningvoorraad kunnen toevoegen.

Niet alleen KleurrijkWonen is enthousiast over de bouw. De directeur van Clave Vastgoed, Tijmen Hamerslag, geeft aan dat hij erg trots is op de samenwerking met KleurrijkWonen en het realiseren van het complex.

Toezeggingen later dit jaar

Belanghebbenden kunnen momenteel nog niet reageren op de woningen. De toewijzing van de appartementen zal later dit jaar plaatsvinden via www.woongaard.com. Om in aanmerking te komen met een woning moet met hier ingeschreven staan als woningzoekende.

Door: Nationale Bouwgids