Gemeente Zwolle selecteert drie ontwerpteams voor prijsvraag

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min
Drie ontwerpteams zijn door de gemeente Zwolle uitgenodigd voor deelname aan de tweede ronde van de Ontwerpprijsvraag biobased en natuurinclusief bouwen. De ontwerpen richten zich op het gebied de Nieuwe Veemarkt in Zwolle. Dat meldt de gemeente Zwolle.

Onder voorzitterschap van Rijksbouwmeester Francesco Veenstra werden LEVS architecten, Dok architecten & la-di-da design & architecture en Studio Nauta & Mulder Zonderland uitgenodigd. De opdracht voor deze teams: een ontwerp met een haalbaarheidsstudie maken voor een kavel op het terrein van de IJsselhallen. Hier komt binnenkort de nieuwe woonwijk De Nieuwe Veemarkt. Aandacht voor groen, klimaat, water en duurzaamheid gaan hand in hand met bouwen aan communities.

Biobased en betaalbaar

Het plan moet biobased, natuurinclusief, betaalbaar en aanpasbaar zijn. Ook belangrijk is dat er woningen in verschillende prijsklassen en verschillende woningtypen komen, een mobiliteitshub, kleinschalige werkruimten, (collectieve) voorzieningen en buitenruimte. In het voorjaar presenteert de gemeente de plannen op een tentoonstelling. Iedereen kan de voorstellen dan komen bekijken.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres