Laurentius moet directeur toch doorbetalen

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

BREDA (Novum) - De Bredase woningcorporatie Laurentius moet de in oktober op staande voet ontslagen directeur Joop Peijen toch salaris blijven doorbetalen. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch donderdag bepaald. De rechtbank in Breda besliste in december nog dat Peijen geen aanspraak kon maken op doorbetaling van zijn loon.

Het gerechtshof concludeert donderdag dat de basis van het ontslag te zwak is. Zo heeft zowel Laurentius als het onderzoeksbureau nagelaten wederhoor toe te passen bij Peijen over de verklaringen. De directeur droeg in de beroepszaak bovendien nieuwe informatie aan waardoor de verklaringen in een ander daglicht komen te staan. Laurentius moet Peijen ook het salaris over de afgelopen maanden met terugwerkende kracht betalen.

Ten tijde van het ontslag stond Laurentius onder verscherpt toezicht vanwege de slechte financiële situatie van het bedrijf. Ook was algemeen directeur Walter V. gearresteerd op verdenking van fraude. Er werd een onderzoeksbureau aangesteld om de financiële gang van zaken te onderzoeken.

De naam van Peijen kwam bovendrijven toen meerdere medewerkers aangaven dat ze zich door hem geïntimideerd en bedreigd voelden. De directeur vastgoed en financiën werd hierop geschorst en vervolgens op staande voet ontslagen. Over het ontslag zelf wordt later uitspraak gedaan.