OM eist zes jaar voor overval op bouwmarkt Leiden

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

DEN HAAG (Novum) - Twee mannen uit Leiden die in maart een Gamma-bouwmarkt in hun woonplaats overvielen met een alarmpistool, gaan als het justitie ligt zes jaar de cel in. De mannen ontkennen de overval te hebben gepleegd, laat het Openbaar Ministerie in Den Haag dinsdag weten.

De verdachten, 20 en 21 jaar oud, drongen op 23 september de Gamma binnen toen een medewerker de bouwmarkt opende. Toen de man het tweetal van de kassa weg zag lopen, werd hij beschoten. Achteraf bleek het om een alarmpistool te gaan. Ook kreeg hij een klap in zijn gezicht.

Vervolgens vroegen de overvallers de man om zijn autosleutel. Toen de man zei die niet te hebben werd hij nogmaals beschoten. Ongeveer vijf minuten na binnenkomst verlieten de overvallers het pand met de laptoptas en de portemonnee van het slachtoffer.

Korte tijd later kan de politie het tweetal niet ver van de bouwmarkt aanhouden. Volgens het OM hadden zij het wapen en de spullen op dat moment al geloosd. Het tweetal ontkent iets met de overval te maken te hebben.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.