Overgangsregeling bestaande contracten in WNT op maximaal vijf jaar

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

DEN HAAG - Minister Donner heeft op 7 oktober jl. nog een derde nota van wijziging naar de kamer gestuurd van het wetsvoorstel normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector (WNT).

Het wetsvoorstel wordt dinsdag 11 oktober in de Tweede Kamer behandeld.

Overgangsregeling voor bestaande contracten boven WNT-norm: maximaal 5 jaar
De nota van wijziging betreft de overgangsregeling die geldt voor beloningen overeengekomen voorafgaand aan de inwerkingtreding van de WNT, de zogenaamde bestaande contracten.

De duur van de bezoldiging boven de wettelijke norm (130 procent van het brutosalaris van een minister) wordt beperkt tot ten hoogste vijf jaar na inwerking treden van de WNT. Na vijf jaar dient de beloning in de drie daarop volgende jaren teruggebracht te worden tot de WNT-norm.

Geen verhoging bij beloning boven WNT-norm
Tevens bevat de nota van wijziging de bepaling dat bij beloning boven de norm verhogingen niet zijn toegestaan, tenzij deze verhoging en de wijze waarop deze wordt berekend voorafgaand aan de inwerkingtreding van de wet tussen partijen is overeengekomen.

Overgangsrecht niet van toepassing bij herbenoeming
Tot slot wordt nog bepaald dat een herbenoeming wordt beschouwd als een nieuwe overeenkomst, waarop de nieuwe beloningsregels van toepassing zijn. Het overgangsrecht is daarop niet van toepassing.

© Nationale Bouwgids