Prijzen koopwoningen dalen 2,9 procent

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min

DEN HAAG (Novum) - De prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland zijn in september met 2,9 procent gedaald in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder.

Daarmee is de daling een fractie groter dan in augustus, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. In augustus bedroeg de daling van de prijzen van koopwoningen op jaarbasis 2,8 procent.

Volgens het statistiekbureau waren alle woningtypen in september goedkoper dan een jaar eerder, waarbij twee-onder-een-kapwoningen met een daling van 3,5 procent het meest in prijs daalden. Tussenwoningen daalden van 2,6% het minst.

Tussen de provincies waren de verschillen groter. Het CBS constateert de grootste prijsdalingen met 6,5 procent in Zeeland en Friesland. In Overijssel was de prijsdaling met 1,2 procent het laagst.

Ten opzichte van augustus 2011 daalden de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen met 0,6 procent. In september wisselden zo'n tienduizend bestaande koopwoningen van eigenaar. Daarmee lag het aantal verkopen bijna zes procent boven het niveau van een jaar eerder, stelt het CBS.