Nog deze maand start bouw Geerpark

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min
Sinds 24 september is het bestemmingsplan van nieuwbouwwijk Geerpark in Heusden onherroepelijk; nog deze maand begint de bouw. Geerpark is een van de door Agentschap NL ondersteunde ‘Excellente Gebieden’.

In totaal komen er 36 huurappartementen, 35 rijwoningen huur, 13 rijwoningen koop en 8 twee-onder-een-kapwoningen in de wijk. In november is de eerste fase van Geerpark bouwrijp en start de bouw van huurappartementen in de wijk. De bouw van de overige woningen start zo spoedig mogelijk hierna; naar verwachting tekent de ontwikkelaar eind november voor de realisatie van de koopwoningen. Daarnaast zijn er 24 vrije kavels, waarvan de verkoop recent is gestart.

Energieconcept
Voor de huurwoningen is definitief een energieconcept gekozen. Zowel de appartementen als de rijwoningen krijgen balansventilatie, een eigen warmtepomp, zonnepanelen en extra kierdichting. De opbrengst van de zonnepanelen op de appartementen gaat naar algemene voorzieningen zoals liften en verlichting. De warmtepompen van de appartementen hebben bovendien een collectieve bron, de rijwoningen een individuele. De EPG van de huurappartementen komt uit op 0,4. De EPG van de rijwoningen op 0,0.

Excellent Gebied
Geerpark is een van de 19 zogenoemde ‘Excellente Gebieden’ die Agentschap NL ondersteunt met een kennis- en leertraject. De bouw in de gebieden is minimaal 25 procent energiezuiniger dan het Bouwbesluit op dat moment voorschrijft.

© Nationale Bouwgids