Ontdekken, kennismaken en beleven op de NatuursteenVakdag

Door Redactie Nationale Bouwgids
5 min
Op vrijdag 23 mei organiseert het BranchePlatform Natuursteen de NatuursteenVakdag met presentaties, demonstraties en een informatiemarkt in Harderwijk. Die dag toont de branche de mogelijkheden van natuursteen in al zijn toepassingen en varianten. ’s Ochtends worden plenaire voordrachten gehouden over de ontwikkelingen en toekomst van de branche en spraakmakende projecten belicht. De hele dag is er een informatiemarkt met demonstraties van machines, gereedschappen en technieken.

De NatuursteenVakdag wordt georganiseerd om natuursteen onder de aandacht te brengen bij opdrachtgevers, aannemers en ontwerpers, want het materiaal blijkt nog tamelijk onbekend. Ook kunstenaars en beeldhouwers zijn van harte welkom. Tevens kunnen bedrijven en werknemers in de sector er kennis nemen van nieuwe ontwikkelingen op sociaal en technisch vlak. De dag duurt van 10 tot 16 uur en wordt georganiseerd op het Bouw & Infra Park in Harderwijk. De toegang is gratis. Dagvoorzitter is tv-presentator Astrid Joosten. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.natuursteenvakdag.nl.

Over architectuur, markt, innovatie en techniek
Het lezingenprogramma bevat voordrachten over architectuur, marktontwikkelingen, duurzame inzetbaarheid, opleidingen, innovatie en techniek. Ook worden spraakmakende projecten belicht. Sprekers zijn onder meer John Kerstens (Tweede Kamerlid PvdA) en Florens van der Gaag (USP). Architect Pieter Bannenberg (NLarchitects) en Marco van der Ploeg (ABT) vertellen over de natuursteengevel van het nieuwe Groninger Forum en Boot Natuursteen toont fraaie toepassingen van natuursteen in interieurbouw. Dagvoorzitter Astrid Joosten interviewt voormalig directeur Toon Huijps van natuursteenleverancier Michel Oprey & Beisterveld over innovatie, techniek en maatschappelijk verantwoord ondernemen in de natuursteenbranche. Tevens praat zij na de lunch aan tafel met gasten over het belang van opleiden, vakmanschap en duurzame inzetbaarheid.

BranchePlatform Natuursteen
De NatuursteenVakdag wordt georganiseerd door de vakorganisaties FNV Bouw en CNV Vakmensen en de werkgeversorganisatie Algemene Nederlandse Bond van Natuursteenbedrijven, vertegenwoordigd in het recent opgerichte kennis- en adviescentrum BranchePlatform Natuursteen. Het platform gaat de opleidingen voor werknemers en ondernemers in de natuursteensector organiseren, stimuleert kennis en promotie van het vakmanschap en geeft voorlichting over scholing, opleiding en onderwijs. Kijk voor meer informatie op www.brancheplatformnatuursteen.nl. Het platform is gevestigd in Harderwijk.

© Nationale Bouwgids