Primeur Delft: eerste flexwoningen via het Rijk

Door Richard Heeres
2 min
Wethouder Karin Schrederhof heeft dinsdag 2 mei 2023 in aanwezigheid van minister Hugo de Jonge haar handtekening gezet onder een koopovereenkomst met het Rijksvastgoedbedrijf. Daarmee is de gemeente Delft de eerste gemeente waar via het Rijksvastgoedbedrijf aangekochte flexwoningen worden opgeleverd. Dit meldt de gemeente Delft.

Het Rijksvastgoedbedrijf kocht najaar 2022 ongeveer tweeduizend woningen in via een aanbesteding. Deze aanbesteding gaf bouwers van flexwoningen de zekerheid van afname. Door woningen op voorraad te hebben kunnen gemeenten, nadat ze alle procedures hebben doorlopen, direct overgaan tot het plaatsen van flexwoningen.

Meer kansen woningzoekenden

In Delft komen 84 flexwoningen op de voormalige voetbalvelden van voetbalvereniging Delfia aan de Mozartlaan. Deze gaan er drie tot vier jaar staan. De gemeente vergroot met makkelijk te verplaatsen woonunits het aantal sociale huurwoningen en daarmee de kansen voor woningzoekenden. Definitieve woningen bouwen kost veel tijd. Door deze tijdelijke woningen ontstaat meer ruimte voor huisvesting van verschillende doelgroepen.

 Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres