Bouwbord voor De Nieuwe Stelp op Ameland onthuld

Door Richard Heeres
1 min
Op Ameland is maandag 8 mei 2023 de bouw van De Nieuwe Stelp op feestelijke wijze ingeluid. Wethouder Piet IJnsen en Jan Maarten Nuijens (voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgorganisatie KwadrantGroep) onthulden ter gelegenheid hiervan gezamenlijk een bouwbord. Dit bord staat symbool voor de start van de bouwwerkzaamheden op het terrein rondom Ons Hol. Dit meldt de gemeente Ameland.

Wethouder IJnsen bedankte alle aanwezigen voor hun inzet in de afgelopen tijd. Ook Nuijens van KwadrantGroep is goed te spreken over de aanvang van de bouw: 'KwadrantGroep is blij dat cliënten en medewerkers nu echt kunnen uitkijken naar het gaan wonen en werken in het nieuwe appartementencomplex begin 2025.'

Najaar 2024

De voorbereidende werkzaamheden op het terrein zijn eind maart begonnen. In het nieuwe woonzorggebouw komen 44 woningen en daarnaast vier zorgstudio’s voor eerstelijnsverblijf (ELV). In het midden van het gebouw liggen de centrale ruimtes, zoals de ontmoetings- en recreatieruimte, de keuken en de kantoren voor de zorg. De oplevering van de nieuwbouw staat gepland voor het najaar van 2024.