Ruim dertig kavels in de verkoop in Buurtschappen Steenbrugge

Door Richard Heeres
2 min
In de Buurtschappen Steenbrugge, aan de noordkant van Deventer, gaan 31 kavels in de verkoop. Geïnteresseerde kopers van kavels kunnen donderdag 25 mei 2023 een informatieavond bezoeken. Dit meldt de gemeente Deventer.

De verkoop betreft zeventien kavels voor vrijstaande woningen, acht kavels voor twee-onder-een-kapwoningen (zelfbouw) en zes kavels voor twee-onder-een-kapwoningen (samenbouw). De inschrijving voor de kavels start op 26 mei 2023 en sluit 19 juni 2023 om 17.00 uur.

Bouwen in het groen

De Sallandse erven en buurtschappen zijn de inspiratiebron voor de Buurtschappen Steenbrugge. Kenmerkend voor de Buurtschappen is het open karakter met zicht op het omliggende landschap. Wethouder Rob de Geest van de gemeente Deventer: 'Nieuwe woningen bouwen we in Deventer het liefst zoveel mogelijk in de bestaande stad. Als we buiten de stad willen bouwen, moet de nieuwbouw wel mooi ingepast worden in de overgang naar de groene omgeving. Deventer heeft eerder al bewezen dat bouwen in het groen op een heel mooie manier kan.'