Honderden nieuwe woningen in Tilburg

Door Richard Heeres
2 min
Samen met Woonzorg Nederland wil de gemeente Tilburg het gebied rondom het appartementencomplex De Residentie herontwikkelen. De komende tien jaar komen er naar verwachting circa driehonderd nieuwe woningen. Dit meldt de gemeente Tilburg.

Het bestaande gebouw met 120 huurappartementen voor senioren ontbeert volgens de gemeente Tilburg de gewenste uitstraling. Naast de extra woningen wordt de openbare ruimte rond de haven verder verbeterd. Zo komt er extra groen en een betere verbinding met de haven. Exacte aantallen worden nog onderzocht, maar de eerste berekeningen gaan uit van ongeveer driehonderd appartementen op deze plek, waaronder 120 in de categorie sociale huur.

17 mei: inloopavond

De beoogde ontwikkeling gebeurt in twee fasen. Fase 1 bestaat uit de sloop van 24 appartementen aan de kant van restaurant RAK (op zijn vroegst najaar 2025). Naar de haalbaarheid van fase 2 wordt nog gekeken. Woensdag 17 mei 2023 organiseren de gemeente Tilburg en Woonzorg Nederland een inloopavond over de plannen. Belangstellenden zijn dan tussen 19.00 en 20.30 uur welkom bij wijkcentrum Koningshaven aan de Kruisvaardersstraat.