Haarlemmermeer kijkt eerst alleen naar kansrijke initiatieven voor woningbouw

Door Richard Heeres
1 min
De gemeente Haarlemmermeer neemt maatregelen om het tekort aan ambtenaren voor de begeleiding en beoordeling van woningbouwprojecten aan te pakken. Zo worden alleen nog kansrijke initiatieven in behandeling genomen, wordt bij grote projecten bekeken of deze later opgepakt kunnen worden en wordt voorgesteld om meer geld vrij te maken voor nieuw personeel. Dat staat in een brief van het college van B en W aan de gemeenteraad. Dit meldt de gemeente Haarlemmermeer.

In juni wil het college duidelijkheid hebben over welke grote projecten doorgaan. Als er ruimte vrijkomt door de maatregelen, wordt bekeken welke andere initiatieven opgepakt kunnen worden. Daarbij wordt vooral gekeken naar projecten met betaalbare woningen.

Blijven bouwen

Woningbouwwethouder Jurgen Nobel: "In een tijd van grote woningbouwbehoefte, een krappe arbeidsmarkt en hoge bouwkosten is duidelijkheid nodig. Zo zorgen we dat in Haarlemmermeer gebouwd kan blijven worden, vooral betaalbare woningen. De meeste lopende projecten zullen gewoon door blijven gaan. De keuzes zijn voornamelijk bedoeld voor nieuwe initiatieven."