Wethouder metselt gedenksteen voor start bouw 35 woningen in Oud-Beijerland

Door Richard Heeres
2 min

De eerste steen voor de 35 woningen van het project Ooststaete in Oud-Beijerland is dinsdag 23 mei 2023 gelegd. Wethouder Robin Heij legde deze steen in aanwezigheid van de kopers. Hij metselde een gedenksteen in de muur met daarop zijn naam. Daarover bericht de gemeente Hoeksche Waard.

Op de hoek van de Ooststraat en Prins Bernhardstraat in Oud-Beijerland worden 28 nieuwbouwappartementen en zeven betaalbare studio’s gerealiseerd. Met de komst van Ooststaete ondergaat dit gebied een enorme metamorfose. Voor de verouderde woningbouw en een autobedrijf komen mooie en duurzame woningen in de plaats.

 

Veel vraag naar woningen

Naar verwachting worden de eerste woningen van Ooststaete begin 2024 opgeleverd. Wethouder Heij: 'Er is veel vraag naar woningen in Hoeksche Waard, ook in Oud-Beijerland. We bieden met dit project verschillende groepen mensen de kans om te wonen in het centrum van het grootste dorp in de Hoeksche Waard, van starters tot senioren. Met voorzieningen als winkels, horeca en recreatie op loopafstand.'

 

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres