Turbolocaties aangewezen in gemeente Lelystad

Door Richard Heeres
2 min
De gemeente Lelystad wil achterblijvende woningbouw aanpakken én meer inwoners. Daartoe heeft zij vier zogenoemde turbolocaties aangewezen. Daar worden binnenkort versneld verschillende typen woningen gebouwd. Dat meldt Omroep Flevoland. 

Het college van B en W van de gemeente Lelystad voorziet op drie van de vier turbolocaties een combinatie van projectmatige woningbouw en collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO): inwoners van Lelystad die verenigd zelf woningen willen ontwikkelen en laten bouwen. De grootste locatie is De Akker, het gebied tussen de Beginweg en de Zuigerplasdreef. Een andere locatie is de Waterkop, het gebied tussen de Buizerdweg, het Woonhavenpad en de Hollandse Hout. En een derde locatie is Dubbel-Op, de plek van het voormalige pannenkoekenrestaurant aan de Wold 11.

Studentenhuisvesting

Voor de vierde locatie is het parkeerterrein tussen het MBO College en de parkeergarage aan de Agoraweg aangewezen. Daar wil het college van B en W woningcorporatie Centrada versneld de mogelijkheid geven om jongeren- en studentenhuisvesting te realiseren. De voorbereidingen, zoals bestemmings- en omgevingsplannen aanpassen, voor alle vier turbolocaties zijn gestart.