Kansen voor extra woningen en voorzieningen in Buitenveldert

Door Richard Heeres
2 min
Uit een verkenning door het dagelijks bestuur van het stadsdeel Zuid in Amsterdam blijkt dat er in Buitenveldert kansen zijn voor het realiseren van extra woningen en voorzieningen. De wijk kan zo deze eeuw uitgroeien tot een aantrekkelijk woon- en werkgebied. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

In de verkenning is gekeken naar locaties in Buitenveldert op korte termijn, middellange termijn en lange termijn. Daarbij gaat het om gebouwen aanpassen, renovatie, nieuwbouw, extra verdiepingen plaatsen op gebouwen, een functie of bestemming van een locatie wijzigen en de herontwikkeling van enkele kleine gebieden.

Noordzijde

De kansen bevinden zich vooral aan de noordzijde van Buitenveldert. De Zuidas verandert nu in een stadsgebied voor werken en wonen met straks het uitgebreide station Zuid als middelpunt in de Randstad. Voor Buitenveldert is het belangrijk dat de wijk beter aansluit op de Zuidas, maar ook op de Rivierenbuurt, de Prinses Irenebuurt en Amstelveen. Niet alleen ruimtelijk maar ook sociaal-economisch, met meer banen, voorzieningen en een betere bereikbaarheid.