Ombouwen Spuithuis voor studenten gaat niet door

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

APELDOORN - Studenten van de privé hogeschool Wittenborg zullen op zoek moeten naar andere woonruimte. Woningbouwvereniging Ons Huis ziet af van de aankoop van het voormalige spuithuis, dat nu in bezit is van de gemeente Apeldoorn, zo meldt de Stentor.

De gemeente heeft Ons Huis verzocht te onderzoeken of het pand omgebouwd zou kunnen worden naar woonruimte voor studenten. Het ombouwen van het leegstaande pand tot elf studenten-appartementen brengt volgens de woonstichting zoveel kosten met zich mee, dat deze niet door de latere huuropbrengst gedekt kunnen worden.

"Als corporatie kijken we goed naar wat de ombouw maximaal mag kosten om ook een verantwoorde investering te zijn. Onderaan de streep hou je dan geld over voor de aankoop van het pand. De gemeente vond dat echter te weinig", zegt Johan de Jong van Ons Huis.

Als het om duurdere appartementen was gegaan was de aankoop volgens de Jong wellicht wel rendabel en haalbaar geweest. De gemeente neemt na de zomer een beslissing over de toekomst van het pand.

© Nationale Bouwgids