De voordelen van kliklaminaat in een nieuwe woning

Door Redactie Nationale Bouwgids
5 min
Er komt veel kijken bij het inrichten van een nieuwe woning. Ga je voor behang, verf of stucwerk? Welke raambekleding is het best geschikt? En welke vloer kies je? Het kiezen van een vloer kan een lastige keuze zijn. Kliklaminaat is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een vloer die gemakkelijk te leggen én onderhouden is. Ontdek hieronder alle voordelen van kliklaminaat! 

1. Genoeg te kiezen
Laminaat is verkrijgbaar in een grote variatie kleuren en dessins. Je kunt deze vloer dan ook gemakkelijk afstemmen op eventuele woonwensen. Wordt de vloer gelegd in een huurwoning? Kies dan bij voorkeur voor een neutrale, lichte kleur. Dit laat de ruimte groter ogen én past bij vrijwel iedere woonstijl.

2. Zo gelegd!
De naam suggereert het al: je klikt dit laminaat zo aan elkaar! Ook voor doe-het-zelvers is deze vloer eenvoudig te leggen. Het enige wat je nodig hebt, is een isolerende ondervloer, een leg-set en basisgereedschap (hamer, rolmaat, zaag, aanslagblokje, waterpas).

3. Eenvoudig in onderhoud
Kliklaminaat is gemakkelijk te onderhouden. Je hoeft niet aan de slag te gaan met speciale olie of wax, zoals bij een houten vloer wel het geval is. Stofzuigen en zo nu en dan dweilen is voldoende. Houd er rekening mee dat laminaat niet goed bestand is tegen langdurig contact met vocht. Hierdoor kunnen de planken gaan bollen.

4. Lange levensduur
Er zit standaard een beschermende bovenlaag op die de vloer beschermt tegen krassen, vlekken en zonlicht. Niet voor niets is laminaat ook zeer geschikt voor drukke huishoudens én kantoorruimtes.

5. Stofvrij
In tegenstelling tot tapijt, hebben harde vloeren het voordeel dat stof zich niet kan nestelen. Hierdoor maakt huisstofmijt weinig kans. Stofzuig en dweil het laminaat regelmatig om de vloer stofvrij te houden. Laminaat is een geschikte vloer voor mensen met een allergie voor huisstofmijt.

6. Goede prijs-kwaliteitverhouding
Laminaat heeft een bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding. De vloer gaat lang mee en je hebt geen uitgebreid onderhoud nodig. Let wel, hoe dikker de toplaag, hoe beter de kwaliteit van de vloer en hoe langer de levensduur. Je vindt online een uitgebreid aanbod goedkoop kliklaminaat waar je lange tijd plezier van hebt!

(Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Kwantum)