Bouwvakkers willen betere zwaarwerkregeling en komen hiervoor in actie

Door ANP
2 min
Bouwvakkers voeren de komende weken op verschillende bouwplaatsen in het land actie voor een betere zwaarwerkregeling, meldt vakbond FNV. Dat is een regeling waarmee mensen eerder kunnen stoppen met werken als ze zwaar werk verrichten.

FNV wil onder meer dat de overheid het aantrekkelijker maakt voor bouwbedrijven om mee te kunnen doen aan de regeling. Daarnaast loopt de regeling eind 2025 af. Volgens de vakbond is werkgeversorganisatie VNO-NCW niet bereid om afspraken te maken over de verlenging ervan. "Wat ons betreft blijft hij bestaan. Dit is keihard nodig voor duizenden mensen in de bouw. Zij willen allemaal gezond hun pensioen halen", stelt Peter van der Put, bestuurder bij FNV.

Donderdag voeren bouwvakkers in Maastricht actie met grote spandoeken op een bouwplaats aan de Nassaulaan. De komende weken zijn er ook acties in Loppersum, Heerhugowaard, Den Haag en Lent. Volgens Van der Put zijn de acties voorlopig "redelijk werkgeversvriendelijk", omdat er tijdens de schafttijd wordt geprotesteerd.