Woningnood moet worden teruggedrongen vindt de Tweede Kamer

Door Redactie Nationale Bouwgids
2 min
De Tweede Kamer schreeuwt om een snelle oplossing voor de woningnood. Tijdens een groot debat over de huidige wooncrisis eisten zowel regeringspartijen als oppositie maatregelen om het tekort aan woningen eindelijk terug te dringen.

Coalitiepartij CDA zegt zich grote zorgen te maken, wijzend op het gebrek aan zeker 300.000 woningen. Regeringspartner ChristenUnie vindt dat de overheid tekort schiet. "Het duurt te lang", aldus Kamerlid Carla Dik-Faber. Ook van de VVD "mag het meer", ook al wordt er meer gedaan, zo zegt Daniel Koerhuis.

Oppositiepartijen waren uiterst fel. De PVV vindt dat er te veel goedkope huurwoningen naar niet-Nederlanders gaan. Volgens de PvdA "wordt er niets gedaan." En 50PLUS vroeg om "noodmaatregelen". Er zijn vooral betaalbare woningen nodig, was Kamerbreed te horen.

Verantwoordelijk minister Stientje van Veldhoven erkent de crisis. Maar voor "bouwen, bouwen, bouwen" is "plannen, plannen, plannen" nodig, zei ze. Ze riep gemeenten en provincies om zo snel mogelijk vergunningen af te geven. En ze wil van woningcorporaties weten waarom die minder goedkope huurwoningen hebben gebouwd.

Door: ANP