Big Brother-huis 2021 staat in Amsterdam en wordt 'coronaproof'

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min
Het huis voor de Big Brother-editie van 2021 staat in Amsterdam en wordt coronaproof. Dat heeft producent EndemolShine donderdag bevestigd na berichtgeving van Shownieuws.

Het complex wordt momenteel gebouwd op een parkeerterrein tussen de Johan Cruijff Arena en het kantoor van EndemolShine. Het huis moet op korte termijn af zijn, aldus een woordvoerder. Het programma zal op 4 januari van start gaan en zowel Nederlandse als Vlaamse kandidaten kennen.

De coronacrisis vormt een extra obstakel bij het bouwen van het huis en de opzet van het programma, stelt de producent. "Het is de bedoeling dat deze locatie het meest coronaproof van Nederland wordt", legt de woordvoerder uit. Kandidaten zullen worden getest voordat zij het huis ingaan. Dit geldt naar verwachting ook voor de voltallige crew die zich in het huis bevindt.

De kandidaten hoeven als ze allemaal zijn getest in het huis zelf geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Deze manier van werken wordt nu ook al gehanteerd bij bijvoorbeeld filmopnames, waar de cast meerdere malen per week een coronatest ondergaat.

Het nieuwe huis wordt volgens EndemolShine "moderner" dan de oude versie, maar het motto van het programma blijft "back to basic". Zo hebben de kandidaten in het huis geen smartphones tot hun beschikking omdat zij op geen enkele manier contact met de buitenwereld mogen hebben.

Door: ANP