Commissarissen corporatie Laurentius stappen op

Door Redactie Nationale Bouwgids
3 min

BREDA (Novum) - De voltallige raad van commissarissen van woningbouwcorporatie Laurentius is donderdag opgestapt. Dat heeft de ledenraad van de Bredase corporatie in een verklaring bekendgemaakt. Aanleiding voor het opstappen van de raad is de fraudezaak waar de corporatie al maanden in verwikkeld is en het gebrek aan vertrouwen van het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat over volkshuisvesting gaat.

Laurentius werd in april onder extern toezicht geplaatst omdat de corporatie met financiƫle problemen kampt. Minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) gaf in een brief aan te twijfelen dat de RvC op korte termijn het roer kon omgooien. "Het is in het belang van Laurentius dat er op korte termijn een nieuwe raad van commissarissen aangesteld wordt", staat in de verklaring.

"Zaak is dat er nu een nieuwe raad van commissarissen komt", reageert een ministeriewoordvoerder. "Het is gezien de situatie zaak dat dat snel gebeurt."

De directeur van de corporatie, Walter V., werd eind mei aangehouden. Behalve V. heeft Justitie ook twee directieleden van vastgoedbedrijven en twee anderen in het vizier. Bij de doorzoeking van een woning in mei werd een koffer met honderdduizenden euro's gevonden.

Laurentius beheert ruim 8500 huurwoningen in en rondom Breda.