Inwoners Herkenbosch krijgen donderdag te horen of ze weer naar huis mogen

Door Redactie Nationale Bouwgids
1 min
De 4200 inwoners van Herkenbosch (Limburg) die moesten worden geƫvacueerd wegens een grote natuurbrand, krijgen donderdag te horen of ze weer naar huis mogen. Wegens de branden in de buurt waren woensdag de concentraties koolmonoxide in de lucht boven het dorp te hoog, zei burgemeester Monique de Boer-Beerta van Roerdalen. Zij zei dat donderdag rond het middaguur een nieuw besluit wordt genomen.

Hulpdiensten besloten dinsdag heel Herkenbosch te ontruimen omdat er door de grote bos- en heidebrand in het Nationaal Park De Meinweg langere tijd te veel rook en daarmee koolmonoxide over het dorp lag. In de nacht van dinsdag op woensdag vertrokken de inwoners naar een veilig onderkomen, meestal bij familie. Zo'n 155 mensen werden opgevangen in sporthallen in naburige dorpen.

De brandweer heeft hulp gekregen van vier Chinooks van de luchtmacht bij het blussen. Het vuur was redelijk onder controle, maar laaide woensdagmiddag door de wind weer op. De helikopters worden ingezet om de randen van de branden nat te maken, zodat het vuur zich niet verder kan uitbreiden.

Door: ANP