Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Het Financieren van Je Nieuwbouwwoning

Door Van onze klanten
schedule 6 min
location_on [xx]km
nieuwbouwwoning
Het kopen van een nieuwbouwwoning is een spannende stap in je leven. Je hebt de kans om een huis te laten bouwen dat aan al je wensen voldoet, van de lay-out tot de materialen en afwerking. Maar voordat je de sleutels van je droomhuis in handen hebt, moet je nadenken over hoe je deze investering gaat bekostigen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende manieren waarop je je nieuwbouwwoning kunt financieren.

Spaargeld

Een van de meest voor de hand liggende manieren om een nieuwbouwwoning te financieren, is met behulp van je spaargeld. Als je voldoende geld hebt gespaard, kun je een groot deel of zelfs het volledige aankoopbedrag van je huis betalen zonder leningen af te sluiten. Dit heeft enkele voordelen, zoals lagere maandelijkse lasten en minder rentekosten op de lange termijn.

Voordat je beslist om je spaargeld te gebruiken, is het echter belangrijk om te overwegen hoeveel je overhoudt voor onverwachte uitgaven en noodgevallen. Het is ook essentieel om te weten dat je spaargeld mogelijk niet voldoende is om de volledige kosten van je nieuwbouwwoning te dekken, vooral als je speciale voorzieningen of upgrades wilt toevoegen. Je kan tegenwoordig ook een spaarpotje beginnen met crypto, door bijvoorbeeld ethereum te kopen.

Hypotheek

Voor de meeste mensen is het afsluiten van een hypotheek de meest gebruikelijke manier om een nieuwbouwwoning te financieren. Een hypotheek is een lening die je van een financiële instelling, zoals een bank, kunt krijgen om je huis te kopen. Er zijn verschillende soorten hypotheken beschikbaar, waaronder:

  • Annuïtaire hypotheek: Hierbij betaal je elke maand zowel rente als aflossing, waarbij het aflossingsgedeelte geleidelijk toeneemt naarmate de lening vordert.
  • Lineaire hypotheek: Bij deze hypotheekvorm betaal je elke maand een vast bedrag aan aflossing, wat betekent dat je lening elke maand kleiner wordt.
  • Aflossingsvrije hypotheek: Bij deze optie betaal je alleen rente en los je de hoofdsom niet af, wat betekent dat je aan het einde van de looptijd het volledige geleende bedrag moet terugbetalen.

Het type hypotheek dat het beste bij jou past, hangt af van je financiële situatie en je voorkeuren. Het is belangrijk om verschillende geldverstrekkers te vergelijken en de beste rentetarieven en voorwaarden te vinden voordat je een beslissing neemt.

Bouwdepot

Als je een nieuwbouwwoning koopt die nog gebouwd moet worden, kun je mogelijk gebruik maken van een bouwdepot. Een bouwdepot is een aparte rekening die is gekoppeld aan je hypotheek en waarmee je de bouwkosten kunt betalen terwijl het huis wordt gebouwd. Dit betekent dat je niet meteen het volledige hypotheekbedrag hoeft op te nemen, maar in plaats daarvan geld kunt vrijmaken naarmate de bouwkosten toenemen.

Een bouwdepot kan handig zijn omdat je alleen rente betaalt over het opgenomen bedrag en niet over het volledige hypotheekbedrag. Het stelt je ook in staat om beter controle te houden over je financiën tijdens het bouwproces.

20 september '24 (14:24)

Kun je je tuin meefinancieren in een bouwdepot?

Ben je van plan om je tuin eens flink onder handen te nemen of zelfs helemaal opnieuw aan te leggen, maar heb je niet genoeg spaargeld om alles in één keer te betalen? Dan is een bouwdepot misschien wel de oplossing voor jou. Met een bouwdepot kun je namelijk de kosten van het aanleggen of renoveren van je tuin meefinancieren in je hypotheek. Dit heeft als voordeel dat je wel direct kunt genieten van je mooie nieuwe tuin, maar de kosten verspreid over een langere periode kunt betalen. Hoe fijn is dat? Wel zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden en die willen we je daarom ook graag vertellen. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een tuinset mee te financieren, maar kun je wel online grasmatten kopen om je tuin te voorzien van een prachtig groen gazon vanuit het bouwdepot. Reden genoeg om je hier eens wat verder in te verdiepen dus.

29 augustus '24 (16:32)

Multiplex 18 mm: De sterke basis voor elk project

Multiplex 18 mm is een veelzijdig en robuust materiaal dat in tal van bouw- en doe-het-zelfprojecten wordt gebruikt. Het biedt een uitstekende combinatie van sterkte, duurzaamheid en bewerkbaarheid. In deze blog beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over multiplex 18 mm om je te helpen de beste keuze te maken.

29 augustus '24 (16:29)

Een diepere blik op koeltechniek in de bouwsector

Koeltechniek is een essentieel onderdeel van de moderne bouwsector. Het zorgt voor comfort in gebouwen, bewaart voedsel en medicijnen en is cruciaal in industriële processen. Maar wat houdt koeltechniek precies in en hoe heeft het zich ontwikkeld binnen de bouw? Laten we een diepere blik werpen op de wereld van koeltechniek en de impact ervan op de bouwsector.

28 augustus '24 (13:34)

Hoe gras rond gebouwen steeds meer de norm is geworden

Gras rond bedrijfspanden, maar ook in achtertuinen: het gazon is aan een opmars bezig. Moderne bedrijfspanden van nu worden steeds vaker voorzien van een mooie grasmat. Dit geldt ook voor de Nederlandse achtertuin. Nu steeds meer huishoudens kiezen voor een terrasoverkapping, wil men ook meer groenbeleving vanuit de tuin; iets wat een betegelde achtertuin niet biedt. Er wordt dan vaak voor gras gekozen en dat is goed nieuws.

28 augustus '24 ( 8:35)

Ontdek jouw perfecte vloer: Gietvloeren vs. PVC Vloeren

Benieuwd naar de kosten van jouw ideale vloer? Voordat we wat prijzen noemen, duiken we eerst in de twee populairste vloertypes.

07 augustus '24 (16:04)

Binnen 1 dag meer licht én ruimte? Het kan met een dakkapel van Besteleendakkapel.nl!

Stelt u zich eens voor: binnen één dag genieten van meer licht en extra ruimte in uw woning. Dit klinkt misschien als een droom, maar bij Besteleendakkapel.nl maken we deze droom werkelijkheid. Met onze prefab dakkapellen van hout, kunststof of zink kunt u in slechts één dag de uitstraling en functionaliteit van uw huis ingrijpend verbeteren. In dit artikel bespreken we de voordelen van een dakkapel, waarom een prefab dakkapel de beste keuze is, en hoe wij bij Besteleendakkapel.nl u kunnen helpen met de gehele procedure, inclusief de vergunningaanvraag.

09 juli '24 (10:08)

Het bestellen van maatwerk trappen

Het bestellen van de juiste trap voor je huis is een belangrijke beslissing die niet lichtvaardig genomen moet worden. Het bepaalt niet alleen de functionaliteit van je woning, maar ook de algehele uitstraling ervan. Of je nu op zoek bent naar een moderne trap met strakke lijnen of een klassieke trap die past bij een traditioneel interieur, een trap bestellen vereist aandacht voor detail en vakmanschap.

18 juni '24 ( 8:56)

De vier voordelen van een opslagtent voor jouw bedrijf

Opslagruimte is echt een must-have voor veel bedrijven, maar laten we eerlijk zijn, het kan een behoorlijke uitdaging zijn om genoeg ruimte te vinden of zelfs maar te maken. Gelukkig komt de opslagtent om de hoek kijken als een superflexibele en budgetvriendelijke oplossing die elk bedrijf, groot of klein, kan helpen. In dit artikel gaan we in op de vier topvoordelen van het gebruik van een opslagtent voor jouw bedrijf.

23 mei '24 (15:34)

Lokaal het grondwaterpeil verlagen voor de bouw

De afgelopen jaren leek de ene extreme weersituatie de ander op te volgen. De zomers van 2018 en 2022 behoorden bijvoorbeeld tot de top zes droogste ooit gemeten. Meer recenter is 2023 juist weer het natste jaar ooit gemeten. Vanwege klimaatverandering zullen extremen vaker voorkomen, zo is de verwachting. Dat levert grote uitdagingen op het grondwaterpeil in ons land voortdurend goed te reguleren. Hieronder lees je meer over hoe grondwater de bouw beïnvloedt, en hoe belangrijk bronbemaling is.

22 mei '24 ( 8:56)

De risico’s voor de omgeving bij sloop

Sloopwerkzaamheden kunnen niet worden uitgevoerd zonder dat er rekening moet worden gehouden met de risico’s op schade en hinder. Tijdens het slopen van gebouwen of het bouwklaar maken van gebieden is er een verhoogd risico op obstructies en gevaar. In dit blog ontdekt u de grootste risico’s rondom sloopwerk en leest u hoe u de kans op hinder kunt verkleinen.