Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

8th Architectural Finishes Research Conference

Een internationale conferentie over historische afwerkingen van gebouwd erfgoed, georganiseerd door de Lage Landen

29 mei - 1 juni 2024

Specialisten van over de hele wereld op het gebied van historisch Architectural Finishes Research (AFR) komen van 29 mei tot en met 1 juni samen in Amsterdam voor de achtste internationale AFR-conferentie. Dit vierdaagse internationale evenement is een platform voor het uitwisselen van ideeën en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van interpretatie, behoud, documentatie en beheer van historische afwerkingen. We zullen ook op zoek gaan naar raakvlakken die leiden tot betere communicatie en wederzijds begrip tussen de verschillende belanghebbenden van historische locaties waar dergelijke afwerkingen worden bewaard. Deze conferentie belooft een ideale gelegenheid te zijn om een meer professionele en samenhangende wereldwijde Architectural Paint and Finishes Research gemeenschap te voeden.

De organiserende partners hopen het perspectief van de Lage Landen op onderzoek naar historische afwerkingen in gebouwd erfgoed te bieden. Op basis van verschillende thema's zullen de overeenkomsten en verschillen tussen de AFR praktijk in de Lage Landen en de rest van de wereld worden verkend. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: Spreken we dezelfde AFR-taal met betrekking tot de onderwerpen van deze conferentie? Wat kunnen we leren van onze verschillen, en kunnen we overeenkomsten vinden om te werken aan het standaardiseren van de AFR praktijk in een meer georganiseerd beroep?

De organiserende partners nodigen iedereen die geïnvesteerd heeft in het behoud en de studie van historische architectonische afwerkingen uit om deel te nemen aan dit internationale evenement, het laatste onderzoek te delen, van elkaar te leren en mee te bouwen aan een sterke, wereldwijde AFR gemeenschap.

8th Architectural Finishes Research Conference
29 mei 2024
1 juni 2024
Amsterdam
Kloveniersburgwal 29