Normal_4775

BILTHOVEN - Dinsdag heeft Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu, het startsein gegeven voor de aanleg van twee tunnels in Bilthoven. Het einde van de kruising tussen weg- en spoorverkeer in Bilthoven komt zo in zicht.

De overweg aan de Soestdijkseweg kent een geschiedenis met ongevallen. Met het verdwijnen van de overweg naast het station van Bilthoven komt een langgekoesterde wens van zowel gemeente, omwonenden en ProRail in vervulling.

De tunnel voor snelverkeer is najaar 2013 gereed en de tunnel voor fietsers en voetgangers in de zomer van 2015.

Twee tunnels
Op de plek van de huidige overweg komt een tunnel. Fietsers, voetgangers krijgen een snelle en veilige verbinding van Bilthoven Zuid naar Bilthoven Noord en hoeven straks niet meer te wachten voor dichte spoorbomen. Treinreizigers krijgen een betere verbinding naar het station.

Het autoverkeer krijgt ook een snelle en veilige verbinding onder het spoor door en hoeft niet meer te wachten op aankomend treinverkeer. De verkeersdoorstroming in Bilthoven verbetert met de komst van de twee tunnels en de kruising tussen weg en spoor verdwijnt hiermee uit het centrum van Bilthoven.

© Nationale Bouwgids / Arend Jan Wonink

Foto: Prorail