Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Waterschap verwacht geen ernstige problemen meer langs de Linge

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 5 min
Waterschap verwacht geen ernstige problemen meer langs de Linge
Waterschap Rivierenland verwacht dat de waterstand in de Linge geen ernstige problemen meer zal veroorzaken, zegt het schap zondag. Het waterpeil in de rivier is al iets gezakt en het regent sinds zaterdagavond niet meer. Het schap laat alle pompen en gemalen in het Rivierengebied nog op volle kracht draaien.

Met name bij Leerdam, Geldermalsen en Goudriaan dreigde de afgelopen dagen wateroverlast in woningen door de hevige regenval. Het water van de Linge kon niet geloosd worden op de grote rivieren en het Merwedekanaal omdat die ook helemaal vol zijn. Zondag is de hoeveelheid water in het gebied gestabiliseerd volgens het schap. Maar omdat het de komende dagen waarschijnlijk weer gaat regenen blijft het waterschap alert en worden de genomen maatregelen gehandhaafd.

De Maas voert regenwater af dat uit Frankrijk en België komt. Daardoor stijgt het waterpeil van de Maas zondag en dat zal nog tot dinsdag duren, verwacht waterschap Limburg. Dinsdag voert de Maas naar verwachting 1400 kubieke meter water per seconde af. Dat is een normale verhoogde waterstand voor deze tijd van het jaar. Het schap voorspelt dat oevers van beken en rivieren zullen overstromen, maar voorziet geen bijzonderheden.

Matten

Het schap heeft wel matten geplaatst tegen de dijk bij Beesel. Dit stuk dijk was net vernieuwd, waardoor de grasmat nog niet stevig genoeg is. Matten met daarop zandzakken moeten voorkomen dat de nieuwe dijk beschadigt. Waterschap Aa en Maas heeft hetzelfde gedaan langs de Maasdijk bij Cuijk en langs een dijkgedeelte in Cromvoirt. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft de Sassluis in Enkhuizen gesloten om IJsselmeerwater dat opgestuwd wordt door harde wind tegen te houden.

De waterstanden in Waal en Rijn gaan de komende dagen stijgen omdat er veel water uit het stroomgebied van de Rijn in Duitsland komt, aldus Rijkswaterstaat. Woensdag bereikt de Rijn een stand van ongeveer 13,20 meter boven NAP bij Lobith en dat zal enkele dagen gaan duren. Hoewel uiterwaarden en lage kades dan onder water lopen is er volgens de waterbeheerder geen sprake van hoogwater. Rijkswaterstaat spreekt pas over hoogwater bij een stand van 15,00 meter boven NAP bij Lobith of nog hoger. Vooralsnog kunnen uiterwaarden en dijken de verwachte waterstand makkelijk aan, aldus de waterbeheerder.

Door: ANP

30 mei '23 (22:53)

Vakbond hard aan de slag voor zware beroepen

Nu de nieuwe Pensioenwet ook in de Eerste Kamer is aangenomen, wil FNV snel werk maken van structurele afspraken zodat mensen met zware beroepen op tijd kunnen stoppen met werken. "Als FNV gaan wij daarmee keihard aan de slag", aldus voorzitter Tuur Elzinga.

30 mei '23 ( 6:23)

Gigafabriek voor productie van autobatterijen opent in Frankrijk

Frankrijk opent dinsdag de eerste fabriek voor autobatterijen binnen de landsgrenzen. Het opbouwen van een batterij-industrie is een belangrijk onderdeel van het plan van de Franse president Emmanuel Macron om Frankrijk te herindustrialiseren. In het kader daarvan moet er de komende drie jaar een aantal fabrieken in het noorden van Frankrijk worden gebouwd.

30 mei '23 ( 6:08)

Werknemers staken bij autofabriek VDL Nedcar

Werknemers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar leggen dinsdag opnieuw het werk neer. De vakbonden hebben aangekondigd dat de fabriek voor 24 uur plat gaat. Ze vinden het bod voor een sociaal plan dat VDL heeft gedaan te laag. Binnenkort willen ze nogmaals een staking opzetten, heeft FNV-bestuurder Peter Reniers al laten weten.

18 mei '23 ( 6:09)

Doorbraak lijkt nog steeds ver weg in landbouwoverleg

De drie landbouwpartijen, onder wie de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO), minister van Landbouw Piet Adema en premier Mark Rutte zijn in de nacht van woensdag op donderdag nog altijd in gesprek bij het landbouwoverleg. Alle overige partijen zijn inmiddels vertrokken, laat een woordvoerder van het overleg rond 03.30 uur weten. Voordat er een conceptakkoord is, moeten die eerst weer om de tafel. Een conceptakkoord vóór Hemelvaart, zoals Adema wilde, lijkt daarmee zo goed als onmogelijk.

17 mei '23 ( 6:09)

Ogen gericht op LTO op belangrijke dag voor landbouwakkoord

Het overleg over het landbouwakkoord nadert woensdag zijn ontknoping. Dan zal duidelijk worden of het kabinet afspraken heeft kunnen maken die de boerensector perspectief bieden. De ogen zullen vooral gericht zijn op de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO). Landbouwminister Piet Adema zei vrijdag nog dat een akkoord zonder handtekening van de boerenlobbyorganisatie "weinig zin heeft".

12 mei '23 (12:28)

Vernieuwbouw sportcomplex Glanerbrook in Geleen van start

Woensdag 10 mei 2023 is het officiële startsein gegeven voor de vernieuwbouw van Glanerbrook in Geleen. Onder toeziend oog van vertegenwoordigers van architecten, uitvoerders, uitbater en medewerkers van de gemeente boorde wethouder Leon Geilen met een pneumatische boor een stuk uit de buitenmuur van de sporthal. De werkzaamheden aan het sportcomplex in Geleen duren volgens planning tot 2025. Dit meldt de gemeente Sittard-Geleen.

09 mei '23 (16:01)

Eerste paal nieuw kindcentrum in Zwijndrecht in de grond

Aan de Duivenbode in Zwijndrecht heeft wethouder Ronald de Meij van de gemeente Zwijndrecht maandag 8 mei 2023 de eerste paal van een nieuw kindcentrum in de grond geslagen. Als alles volgens plan verloopt, is de nieuwbouw in het tweede kwartaal van 2024 gereed. Dat meldt Zwijndrecht.net.

02 mei '23 (14:35)

Officieel startsein bouw zwemcentrum in Drachten

Veel belangstellenden en betrokkenen waren woensdag 26 april 2023 aanwezig toen wethouder Pieter van der Zwan het officiële startsein gaf voor de bouw van het nieuwe zwemcentrum De Welle aan de Sportlaan in Drachten. Dat meldt de gemeente Smallingerland.

21 april '23 (11:07)

Geld voor verduurzaming gemeentelijke gebouwen Haarlem

Met een bedrag van negen miljoen euro gaat de gemeente Haarlem maatregelen treffen om gemeentelijke gebouwen te verduurzamen. Concertzaal PHIL en de Stadsschouwburg zijn de grootste gebouwen die verduurzaamd worden. De investeringen verdienen zichzelf spoedig terug. Dit meldt de gemeente Haarlem.

07 april '23 (13:57)

Renovatie en uitbreiding van jenaplanschool Peter Petersen in Haren

Donderdag 6 april 2023 heeft onderwijswethouder Carine Bloemhoff van de gemeente Groningen samen met leerlingen van jenaplanschool Peter Petersen het startsein gegeven voor de renovatie en uitbreiding van deze school in Haren. Dat meldt de gemeente Groningen.