Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

5,2 miljoen euro voor maatregelen langs verbrede A1

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De provincie Overijssel en de gemeente Deventer investeren samen zo’n 5,2 miljoen euro in maatregelen langs de A1. Rijkswaterstaat gaat de snelweg vanaf 2018 verbreden. De maatregelen van de provincie en gemeente richten zich onder andere op geluidwerende maatregelen, betere fietsverbindingen en faunapassages. Gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel en wethouder Liesbeth Grijsen van de gemeente Deventer ondertekenden hiervoor op 20 juli 2017 een bestuursovereenkomst tijdens een fietstocht langs de A1.

“De capaciteitsuitbreiding van de A1 zorgt voor een vlotte en veilige reis tussen Apeldoorn en Twente. Dat stimuleert de economie en werkgelegenheid in onder meer Deventer. Maar naast meer asfalt kijken we ook nadrukkelijk naar een goede inrichting van het gebied rond de A1. Zo kan iedereen vanaf de weg en in het gebied van het landschap genieten”, aldus gedeputeerde Bert Boerman en wethouder Liesbeth Grijsen.

Geluidmaatregel Bathmen
Het verbreden van de A1 zorgt voor meer geluidsoverlast in Bathmen. De gemeente Deventer financiert 7 ton voor geluidswerende maatregelen en de provincie draagt 7 ton bij voor een passende inrichting van die maatregel in het landschap. Hoe de geluidmaatregelen er uit gaan zien, wordt de komende tijd uitgewerkt, samen met inwoners van Bathmen.

Streekoduct Oxersteeg
Met de verbreding van de A1 legt Rijkswaterstaat meteen een nieuwe faunapassage aan ter hoogte van het viaduct in de Oxersteeg. Door van het viaduct een ‘streekoduct’ te maken, verbetert de verbinding voor fietsers en voetgangers, zonder dat dat ten koste gaat van de ruimte voor auto’s en landbouwvoertuigen. Naast de investering van Rijkswaterstaat (675.000) dragen gemeente (40.000) en provincie (1.7 mln) financieel bij.

Boermark en De Hop
De parkeerplaatsen Boermark en de Hop worden plekken waar automobilisten even kunnen pauzeren en van het Sallandse landschap kunnen genieten. De parkeerplaatsen zijn alleen geschikt voor auto’s en niet voor vrachtauto’s en worden zo ingericht dat bewoners grenzend aan de Boermark en de Hop geen overlast ervaren. De provincie Overijssel investeert hier 1 miljoen euro.

Fietsstructuur Deventer Zuid
Rondom de A1-zone liggen diverse kansen om de fietsverbindingen te verbeteren, zowel voor de recreanten als voor forensen. Gemeente (600.000 euro) en provincie (500.000 euro) lossen samen meerdere 'missing links' op, zoals langs de Schipbeek en een fietspad over de Dortherbeek. Dit draagt bij aan toegankelijkheid van de bedrijventerreinen per fiets.

07 mei '24 (11:33)

Zeker 1,5 miljard euro nodig voor verduurzamen alle kantoorgebouwen

Om alle kantoorgebouwen in Nederland tegen 2030 van het juiste energielabel te voorzien is er zeker 1,5 miljard euro nodig. Dat berekent vastgoedadviseur Envalue.

18 april '24 (12:19)

Bouwkraan in Leusden gestabiliseerd

De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

16 april '24 (12:05)

Renovatie Binnenhof gaat ruim twee keer zoveel kosten als geschat

De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.