Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ladder kopen, maar welke moet ik nu kiezen?

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 9 min
location_on [xx]km
Ladder kopen? Het is weer voorjaar, dus de tijd van buiten leven en klusjes doen komt er weer aan. Niet alleen de professionals moeten weer volop aan de bak, ook de doe-het-zelvers komen weer in beweging. De ramen moeten schoongemaakt worden, het dakbeschot heeft een doekje nodig en soms hier en daar ook nog een likje verf. Om op hoogte aan de klus te gaan heeft u dan ook een betrouwbare ladder nodig, een product die voor lange tijd meegaat. Maar er is zoveel keuze, welke moet u nu daadwerkelijk kiezen?

Ladder online kopen

Een ladder kopen kan tegenwoordig net zo goed online vanuit uw luie stoel, als dat u naar de winkel toe moet rijden. Vooral als u zich ‘s avonds beseft dat er in het weekend mooi weer aan zit te komen waarbij de ladder gebruikt moet gaan worden. Maar waar moet u nu eigenlijk op letten? En welke ladder past het beste bij u? Er zijn namelijk verschillende merken en verschillende uitvoeringen. In deze blog gaan we u wat verder helpen.

Waarop te letten bij de aanschaf van een ladder

Als u een ladder benodigd bent is het verstandig om vooraf over bepaalde zaken na te gaan denken. Welke klussen gaat u bijvoorbeeld uitvoeren en hoe lang duren deze werkzaamheden. Stel dat u een hele dag bezig bent om een zonnepaneel op het dak te plaatsen. Dan is een ladder niet de beste keuze om veilig op hoogte aan het werk te gaan. Dan kunt u beter een steiger huren, of kopen. Hier heeft u veel meer bewegingsruimte en kunt u veilig naar boven klimmen. Vraag uzelf daarom vooraf altijd het volgende af:

  • Welke werkzaamheden wilt u uit gaan voeren?;
  • Zijn deze werkzaamheden langere tijd achter elkaar (paar uur)?;
  • Hoe hoog moet u, dus wat is de werkhoogte?;
  • Welke ruimte heeft u om de klimladder op te bergen?;
  • Welke type bent u benodigd?

Welke type ladders zijn er?

De ladders typen zijn te onderscheiden in: enkele ladders, dubbele ladders, driedubbele ladder, telescoopladders en vouwladders. De enkele ladder betreft het model: ‘what you see is what you get’. Hij is maar op een manier te gebruiken en alleen tegen de gevel neer te zetten. De driedelige en dubbele ladders zijn daarentegen op verschillende manieren in te zetten. Zo kan je deze vaak tegen de gevel en vrijstaand gebruiken. Het vrijstaande gebruik wordt in de volksmond ook wel ‘reformstand’ genoemd. Deze reformladders zijn tegenwoordig een veel gekocht product door zowel de particuliere als professionele klanten. Wanneer we het over een telescoopladder hebben, hebben we het over een klimladder die erg compact is. Het grote voordeel van dit type is dus de compactheid, echter wanneer u een intensieve klus gaat uitvoeren adviseren wij om niet dit type te kiezen (meer voor inspectie -en opmeet werkzaamheden). 

Wat is werkhoogte?

Zodra u op ontdekkingsreis gaat voor de aankoop van een bouwladder zult u niet meer om de termen ‘werkhoogte’ en ‘werkhoogte reformstand’ heen kunnen. Met deze uitdrukking wordt gezegd hoe hoog u kan werken wanneer u de aluminium ladder tegen de gevel aan zet, of vrijstaand gebruikt. Het is vooraf verstandig om na te denken of u bijvoorbeeld een dak moet betreden, of alleen aan de gevel wilt werken. Dit in verband met de hoogte, bij beklimming moet u bijvoorbeeld een oversteek van 1 meter houden (dit is ongeveer 4 sporten). Op deze manier kan u veilig het dak betreden. Wanneer u alleen aan de gevel wilt werken, mag u tot de 4e sport van boven de ladder betreden. Altrex geeft bijvoorbeeld met de ‘red step’ aan hoe hoe hoog dit is, zo blijft u altijd alert.

Wanneer u er niet helemaal uitkomt, is het misschien verstandig om contact op te nemen met de specialisten van laddersenrolsteigers.nl. Zij kunnen u vast en zeker verder helpen onder het mom van: Veiligheid gaat boven alles!

Door: Nationale Zorggids

27 september '24 ( 9:02)

Nog steeds negatief producentenvertrouwen, wel iets omhoog

DEN HAAG (ANP) - Het vertrouwen van producenten in de Nederlandse industrie is deze maand iets verbeterd, maar blijft nog wel negatief. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het statistiekbureau waren fabrikanten positiever over de verwachte bedrijvigheid.

23 september '24 ( 8:34)

Veel huiseigenaren bereid kleiner te wonen

Een meerderheid van de huiseigenaren is bereid genoegen te nemen met een huis dat kleiner is dan hun huidige woning. Veel eigenaren vinden ook dat meer grote woningen moeten worden opgesplitst. Dit komt naar voren uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis, waaraan bijna 85.000 leden deelnamen.

17 september '24 (15:49)

Belasting op gas gaat omlaag en miljoenen extra tegen energiearmoede

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet maakt zowel voor volgend jaar als het jaar daarna 60 miljoen euro vrij om kwetsbare huishoudens te helpen hun energierekening te betalen. Dat is een paar miljoen meer dan daar de afgelopen twee jaar voor beschikbaar was. Verder gaat, zoals al aangekondigd in het coalitieakkoord, de energiebelasting op gas omlaag.

17 september '24 (15:39)

Prinsjesdag: terugdringen woningnood topprioriteit kabinet

Het terugdringen van de woningnood is een topprioriteit van dit kabinet. Er is jarenlang te weinig gebouwd in verhouding tot de groei van de bevolking en kleinere huishoudens. Naast dat er meer en sneller gebouwd moet worden, wordt er ook gewerkt aan de betaalbaarheid en kwaliteit van woningen en de leefomgeving. Onder meer met het vereenvoudigen van de huurtoeslag, een aanpak voor funderingsschade, het maken van nieuwe Nationale Prestatieafspraken met woningcorporaties (NPA) en de voortzetting van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid (NPLV). De begroting van Volkhuisvesting en Ruimtelijke Ordening (VRO) die vandaag via de Miljoenennota is gepresenteerd, geeft zicht op wat er komend jaar te gebeuren staat. Dit meldt Rijksoverheid.

17 september '24 (15:33)

Veel minder dan 1 miljard euro naar woningbouw volgend jaar

DEN HAAG (ANP) - Volgend jaar gaat niet 1 miljard, maar zo'n 317 miljoen euro extra naar woningbouw. Dat staat in de begroting van het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (VRO). Coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben afgesproken om tot en met 2029 in totaal 5 miljard euro te investeren in nieuwe woningen. Naar verwachting wordt dat totaalbedrag wel gehaald, maar niet zo snel als gepland. Zo'n 700 miljoen euro wordt volgens een woordvoerder pas in 2030 uitgegeven.

17 september '24 (15:03)

Vastgoed Belang: 'Troonrede biedt positieve perspectieven voor huurderssector'

De troonrede van dit jaar biedt positieve perspectieven voor de woningmarkt en de huurderssector. Dat stelt Vastgoed Belang, de organisatie van particuliere verhuurders. Volgens de verhuurders is het nu tijd om de plannen van het kabinet daadwerkelijk uit te voeren. "Hoopvolle woorden, nu de daad bij het woord voegen."

17 september '24 (14:48)

Energiebedrijven blij met aandacht kabinet voor overvol stroomnet

Nederlandse energiebedrijven zijn blij dat problemen met overvolle elektriciteitsnetten een "prominente plek" hebben gekregen op de politieke agenda. Ook is de energiebranche tevreden dat de klimaatdoelen leidend zijn bij het beleid van het nieuwe kabinet, reageert belangenorganisatie Energie-Nederland op de troonrede die de koning dinsdag uitsprak.

12 september '24 (15:02)

Test met opslaan stroom met thuisbatterij tegen problemen vol stroomnet

Netbeheerder Liander en energiebedrijf Zonneplan kijken de komende maanden of het automatisch opslaan van opgewekte elektriciteit in een thuisbatterij helpt tegen de problemen op het volle stroomnet. De bedrijven doen vanaf deze maand een proef hiermee bij huishoudens in Arnhem.

12 september '24 (13:48)

Hogere prijzen voor gas en elektriciteit in nieuwe contracten

Energiecontracten voor particulieren zijn deze maand duurder geworden, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Wie deze maand een variabel contract afsluit voor gas en elektriciteit is 1 procent duurder uit dan in augustus. Vaste contracten zijn 2 tot 3 procent duurder geworden.

12 september '24 ( 8:36)

Vol stroomnet kost Nederland tot 40 miljard euro per jaar; hinder voor woningbouw

Het volle stroomnet kost Nederland elk jaar tot 40 miljard euro, heeft adviesbureau Boston Consulting Group berekend. Dit probleem hindert de woningbouw, belemmert de groei van bedrijven en vertraagt de verduurzaming, melden de onderzoekers in een rapport.