Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ladder kopen, maar welke moet ik nu kiezen?

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 9 min
location_on [xx]km
Ladder kopen? Het is weer voorjaar, dus de tijd van buiten leven en klusjes doen komt er weer aan. Niet alleen de professionals moeten weer volop aan de bak, ook de doe-het-zelvers komen weer in beweging. De ramen moeten schoongemaakt worden, het dakbeschot heeft een doekje nodig en soms hier en daar ook nog een likje verf. Om op hoogte aan de klus te gaan heeft u dan ook een betrouwbare ladder nodig, een product die voor lange tijd meegaat. Maar er is zoveel keuze, welke moet u nu daadwerkelijk kiezen?

Ladder online kopen

Een ladder kopen kan tegenwoordig net zo goed online vanuit uw luie stoel, als dat u naar de winkel toe moet rijden. Vooral als u zich ‘s avonds beseft dat er in het weekend mooi weer aan zit te komen waarbij de ladder gebruikt moet gaan worden. Maar waar moet u nu eigenlijk op letten? En welke ladder past het beste bij u? Er zijn namelijk verschillende merken en verschillende uitvoeringen. In deze blog gaan we u wat verder helpen.

Waarop te letten bij de aanschaf van een ladder

Als u een ladder benodigd bent is het verstandig om vooraf over bepaalde zaken na te gaan denken. Welke klussen gaat u bijvoorbeeld uitvoeren en hoe lang duren deze werkzaamheden. Stel dat u een hele dag bezig bent om een zonnepaneel op het dak te plaatsen. Dan is een ladder niet de beste keuze om veilig op hoogte aan het werk te gaan. Dan kunt u beter een steiger huren, of kopen. Hier heeft u veel meer bewegingsruimte en kunt u veilig naar boven klimmen. Vraag uzelf daarom vooraf altijd het volgende af:

  • Welke werkzaamheden wilt u uit gaan voeren?;
  • Zijn deze werkzaamheden langere tijd achter elkaar (paar uur)?;
  • Hoe hoog moet u, dus wat is de werkhoogte?;
  • Welke ruimte heeft u om de klimladder op te bergen?;
  • Welke type bent u benodigd?

Welke type ladders zijn er?

De ladders typen zijn te onderscheiden in: enkele ladders, dubbele ladders, driedubbele ladder, telescoopladders en vouwladders. De enkele ladder betreft het model: ‘what you see is what you get’. Hij is maar op een manier te gebruiken en alleen tegen de gevel neer te zetten. De driedelige en dubbele ladders zijn daarentegen op verschillende manieren in te zetten. Zo kan je deze vaak tegen de gevel en vrijstaand gebruiken. Het vrijstaande gebruik wordt in de volksmond ook wel ‘reformstand’ genoemd. Deze reformladders zijn tegenwoordig een veel gekocht product door zowel de particuliere als professionele klanten. Wanneer we het over een telescoopladder hebben, hebben we het over een klimladder die erg compact is. Het grote voordeel van dit type is dus de compactheid, echter wanneer u een intensieve klus gaat uitvoeren adviseren wij om niet dit type te kiezen (meer voor inspectie -en opmeet werkzaamheden). 

Wat is werkhoogte?

Zodra u op ontdekkingsreis gaat voor de aankoop van een bouwladder zult u niet meer om de termen ‘werkhoogte’ en ‘werkhoogte reformstand’ heen kunnen. Met deze uitdrukking wordt gezegd hoe hoog u kan werken wanneer u de aluminium ladder tegen de gevel aan zet, of vrijstaand gebruikt. Het is vooraf verstandig om na te denken of u bijvoorbeeld een dak moet betreden, of alleen aan de gevel wilt werken. Dit in verband met de hoogte, bij beklimming moet u bijvoorbeeld een oversteek van 1 meter houden (dit is ongeveer 4 sporten). Op deze manier kan u veilig het dak betreden. Wanneer u alleen aan de gevel wilt werken, mag u tot de 4e sport van boven de ladder betreden. Altrex geeft bijvoorbeeld met de ‘red step’ aan hoe hoe hoog dit is, zo blijft u altijd alert.

Wanneer u er niet helemaal uitkomt, is het misschien verstandig om contact op te nemen met de specialisten van laddersenrolsteigers.nl. Zij kunnen u vast en zeker verder helpen onder het mom van: Veiligheid gaat boven alles!

Door: Nationale Zorggids

03 juni '24 ( 8:30)

Woningbouw versnellen in Noord-Holland: provincie trekt 76 miljoen uit

Noord-Holland wil dat er over zeven jaar 191.000 nieuwe woningen in de provincie zijn gebouwd en trekt daar 76,4 miljoen euro voor uit. "Met dit bedrag kunnen we samen met onze gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars een mooie slag maken", zegt verantwoordelijk gedeputeerde Jelle Beemsterboer (BBB).

28 mei '24 (13:19)

Meer huizen in vrije sector krijgen nieuwe eigenaar en huurder

Ín de vrije sector zijn in het eerste kwartaal van dit jaar meer huizen verhuurd, melden de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL). Het aantal woningen met een nieuwe eigenaar en nieuwe huurder is ruim 12 procent gestegen vergeleken met het laatste kwartaal van vorig jaar. De huurprijzen zijn licht gedaald, met 0,6 procent.

23 mei '24 (10:18)

Ook bij fors aardgasverbruik kan Europa zonder import Rusland

Europa kan volledig zonder aardgas uit Rusland, zelfs als het Europese gasverbruik de komende jaren op een hoog niveau ligt. Dat meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut DIW in een studie. Door de oorlog in Oekraïne heeft Europa de import van gas uit Rusland al sterk verlaagd. Maar nog steeds voorziet Rusland in ongeveer 14 procent van de Europese gasvraag, aldus de onderzoekers. Vooral landen als Oostenrijk en Hongarije zijn nog erg afhankelijk van Russisch gas.

16 mei '24 (13:18)

Eigen Huis blij met versnellen bouwproductie tegen woningtekort

Vereniging Eigen Huis (VEH) ziet in het hoofdlijnenakkoord een aantal beleidskeuzes die gunstig zijn voor huiseigenaren en woningzoekers. De belangenorganisatie heeft echter ook zorgen over het schrappen van de salderingsregeling voor zonnepanelen zonder alternatief stimuleringsbeleid. "Ook ontbreken maatregelen om de groeiende funderingsproblematiek aan te pakken", stelt de belangenorganisatie. De vereniging is positief dat er meer wordt gedaan om het woningtekort terug te dringen door de bouwproductie te versnellen.

16 mei '24 (13:02)

Zuid-Holland ziet in akkoord 'aanknopingspunten' voor woningbouw

De provincie met de grootste woningbouwopgave van Nederland ziet perspectief op dit vlak in de afspraken die PVV, VVD, NSC en BBB hebben gemaakt. "Het hoofdlijnenakkoord heeft nadrukkelijk aandacht voor betaalbaarheid voor middeninkomens en sociale huur", zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Anne Koning (wonen, GroenLinks-PvdA). "Dat is een goed aanknopingspunt voor Zuid-Holland en een fijn begin om zo snel mogelijk met elkaar in gesprek te gaan en de juiste woningen te bouwen."

16 mei '24 (12:33)

Gemengde reacties op afschaffen salderingsregeling

Formerende partijen in Den Haag hebben een ommezwaai gemaakt als het gaat om de salderingsregeling, een voor particuliere zonnepaneelbezitters erg gunstige manier om hun investering terug te verdienen. In het hoofdlijnenakkoord staat dat die regeling per 2027 verdwijnt, terwijl coalitiepartijen PVV en BBB enkele maanden geleden nog tegen een geleidelijke afbouw vanaf 2025 stemden. De reacties van brancheverenigingen zijn gemengd.

16 mei '24 (12:18)

Noodzaak om wooncrisis aan te pakken wordt volgens Aedes onderkend

De koepel voor woningcorporaties Aedes vindt dat de noodzaak om de wooncrisis aan te pakken wordt onderkend in het hoofdlijnenakkoord. De plannen bouwen voort op het al ingezette beleid en er zitten goede voornemens bij om de bouw van extra woningen te realiseren, stelt de koepel.

07 mei '24 ( 8:34)

Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken

Bouwconcern Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken. "De stijging van het aantal woningverkopen houdt aan. Met name de vraag naar grondgebonden woningen blijft onveranderd groot, wat vertrouwen geeft voor het vervolg van dit jaar", zegt topman Ton Hillen van de beursgenoteerde onderneming. Grondgebonden woningen zijn huizen met een woonlaag op het straatniveau, vaak met een terras of tuin.

01 mei '24 ( 8:18)

Aantal starters dat hypotheek aanvraagt in 5 jaar niet zo hoog geweest

Het aantal starters dat in april een hypotheek heeft aangevraagd is in vijf jaar niet zo hoog geweest, meldt het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Zo'n 14.500 starters vroegen vorige maand een hypotheek aan, in april vorig jaar deden nog geen 12.000 starters dit.

17 april '24 (11:19)

Weggezakte bouwkraan Leusden dreigt op woningen te vallen

Een weggezakte bouwkraan van 25 meter hoog, dreigt in Leusden op woningen te vallen, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. De kraan staat in de straat Waarden. Twintig woningen zijn ontruimd.