Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ladder kopen, maar welke moet ik nu kiezen?

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 9 min
location_on [xx]km
Ladder kopen? Het is weer voorjaar, dus de tijd van buiten leven en klusjes doen komt er weer aan. Niet alleen de professionals moeten weer volop aan de bak, ook de doe-het-zelvers komen weer in beweging. De ramen moeten schoongemaakt worden, het dakbeschot heeft een doekje nodig en soms hier en daar ook nog een likje verf. Om op hoogte aan de klus te gaan heeft u dan ook een betrouwbare ladder nodig, een product die voor lange tijd meegaat. Maar er is zoveel keuze, welke moet u nu daadwerkelijk kiezen?

Ladder online kopen

Een ladder kopen kan tegenwoordig net zo goed online vanuit uw luie stoel, als dat u naar de winkel toe moet rijden. Vooral als u zich ‘s avonds beseft dat er in het weekend mooi weer aan zit te komen waarbij de ladder gebruikt moet gaan worden. Maar waar moet u nu eigenlijk op letten? En welke ladder past het beste bij u? Er zijn namelijk verschillende merken en verschillende uitvoeringen. In deze blog gaan we u wat verder helpen.

Waarop te letten bij de aanschaf van een ladder

Als u een ladder benodigd bent is het verstandig om vooraf over bepaalde zaken na te gaan denken. Welke klussen gaat u bijvoorbeeld uitvoeren en hoe lang duren deze werkzaamheden. Stel dat u een hele dag bezig bent om een zonnepaneel op het dak te plaatsen. Dan is een ladder niet de beste keuze om veilig op hoogte aan het werk te gaan. Dan kunt u beter een steiger huren, of kopen. Hier heeft u veel meer bewegingsruimte en kunt u veilig naar boven klimmen. Vraag uzelf daarom vooraf altijd het volgende af:

  • Welke werkzaamheden wilt u uit gaan voeren?;
  • Zijn deze werkzaamheden langere tijd achter elkaar (paar uur)?;
  • Hoe hoog moet u, dus wat is de werkhoogte?;
  • Welke ruimte heeft u om de klimladder op te bergen?;
  • Welke type bent u benodigd?

Welke type ladders zijn er?

De ladders typen zijn te onderscheiden in: enkele ladders, dubbele ladders, driedubbele ladder, telescoopladders en vouwladders. De enkele ladder betreft het model: ‘what you see is what you get’. Hij is maar op een manier te gebruiken en alleen tegen de gevel neer te zetten. De driedelige en dubbele ladders zijn daarentegen op verschillende manieren in te zetten. Zo kan je deze vaak tegen de gevel en vrijstaand gebruiken. Het vrijstaande gebruik wordt in de volksmond ook wel ‘reformstand’ genoemd. Deze reformladders zijn tegenwoordig een veel gekocht product door zowel de particuliere als professionele klanten. Wanneer we het over een telescoopladder hebben, hebben we het over een klimladder die erg compact is. Het grote voordeel van dit type is dus de compactheid, echter wanneer u een intensieve klus gaat uitvoeren adviseren wij om niet dit type te kiezen (meer voor inspectie -en opmeet werkzaamheden). 

Wat is werkhoogte?

Zodra u op ontdekkingsreis gaat voor de aankoop van een bouwladder zult u niet meer om de termen ‘werkhoogte’ en ‘werkhoogte reformstand’ heen kunnen. Met deze uitdrukking wordt gezegd hoe hoog u kan werken wanneer u de aluminium ladder tegen de gevel aan zet, of vrijstaand gebruikt. Het is vooraf verstandig om na te denken of u bijvoorbeeld een dak moet betreden, of alleen aan de gevel wilt werken. Dit in verband met de hoogte, bij beklimming moet u bijvoorbeeld een oversteek van 1 meter houden (dit is ongeveer 4 sporten). Op deze manier kan u veilig het dak betreden. Wanneer u alleen aan de gevel wilt werken, mag u tot de 4e sport van boven de ladder betreden. Altrex geeft bijvoorbeeld met de ‘red step’ aan hoe hoe hoog dit is, zo blijft u altijd alert.

Wanneer u er niet helemaal uitkomt, is het misschien verstandig om contact op te nemen met de specialisten van laddersenrolsteigers.nl. Zij kunnen u vast en zeker verder helpen onder het mom van: Veiligheid gaat boven alles!

Door: Nationale Zorggids

11 juli '25 (14:25)

Nieuwe woonwijken gepland in Alkmaar, Hengelo, Apeldoorn en Helmond

In de omgeving van Alkmaar, Hengelo en Enschede, Apeldoorn en Helmond worden de komende jaren grote nieuwe woonwijken gebouwd, bevestigt woonminister Mona Keijzer (BBB) na berichtgeving van RTL Nieuws. Deze nieuwe grote bouwlocaties worden toegewezen in de Nota Ruimte, die Keijzer vrijdag bespreekt in de ministerraad.

10 juli '25 (15:47)

Meeste woningen in jaren te koop, prijsstijging zwakt af 

In het tweede kwartaal zijn in Nederland de meeste woningen te koop gezet in bijna twintig jaar. Daardoor is de stijging van de huizenprijzen flink afgezwakt, meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

10 juli '25 (14:47)

NVM: verkoopgolf huurhuizen drijft prijzen mogelijk extra omhoog

De stijging van de huizenprijzen is flink afgezwakt, maar de prijzen zouden volgend jaar zomaar weer harder kunnen gaan stijgen. De woningmarkt raakt momenteel overspoeld met huurhuizen die te koop zijn gezet. In de loop van volgend jaar is die uitpondgolf waarschijnlijk voorbij, voorziet de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

08 juli '25 ( 8:34)

ING verwacht licht herstel bouwproductie na krimp in 2024

De bouwproductie groeit weer na een stevige krimp begin 2024, meldt ING Research. Volgens de economen van de bank is het herstel echter "broos". Dat komt volgens hen doordat het aantal afgegeven bouwvergunningen voor woningen daalt en investeringen in bedrijfsgebouwen achterblijven. Ook structurele knelpunten zoals netcongestie en een tekort aan bouwgrond remmen de groei.

07 juli '25 (16:15)

Advies: eenvoudiger huurbeleid, minder voordeel koophuis

Het huurbeleid moet een stuk eenvoudiger en de overheid moet minder belastingvoordelen geven aan huizeneigenaren. Dat staat in een breed onderzoek door ambtenaren naar de huursector. Woonminister Mona Keijzer (BBB) heeft dit zogeheten Interdepartementale Beleidsonderzoek met adviezen over het huurbeleid naar de Tweede Kamer gestuurd.

07 juli '25 ( 8:55)

Kamer keurt woningwet goed: statushouders verliest voorrangspositie

De Tweede Kamer heeft in meerderheid ingestemd met het wetsvoorstel dat de minister van Volkshuisvesting meer regie moet geven over de bouw en verdeling van huizen. Door een eerder aangenomen aanpassing op voorstel van de PVV wordt het gemeenten daarmee ook verboden statushouders voorrang te geven bij de toewijzing van woningen.

01 juli '25 (16:40)

Landelijke staking interieurbouwers en meubelmakers van de baan

De landelijke staking van meubelmakers en interieurbouwers is definitief van de baan, meldt FNV. Na maanden cao-onderhandelingen hebben de vakbondsleden van FNV ingestemd met een verbeterd eindbod van de werkgevers.

27 juni '25 (11:23)

Aantal vergunningen voor nieuwbouw daalt

Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor woningen is in de eerste vijf maanden van dit jaar gedaald tot 33.000, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend. In dezelfde periode vorig jaar werden voor de bouw van 38.000 nieuwe woningen vergunningen afgegeven.

19 juni '25 ( 8:45)

Werkloosheid in Nederland stabiel op 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

19 juni '25 ( 8:20)

WOZ-waarde woningen stijgt dit jaar met 5 procent gemiddeld

De gemiddelde WOZ-waarde van een Nederlandse woning bedraagt dit jaar 398.000 euro. Dat is 5 procent hoger dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die stijging is groter dan in 2024, maar fors kleiner dan in de jaren daarvoor. De WOZ-waarde is volgens het statistiekbureau het sterkst toegenomen in de Zuid-Hollandse gemeente Leidschendam-Voorburg.