Normal_4910

SCHIEDAM (Novum) - Het metselwerk van de elf woningen in Schiedam die afgelopen weekend werden ontruimd, laat mogelijk los doordat stalen geveldragers niet correct zijn bevestigd aan de tweede verdiepingsvloer. Een andere mogelijkheid is dat onvoldoende spouwankers zijn gebruikt tussen de binnen- en de buitenmuur.

Dat meldt de gemeente Schiedam woensdagavond na een inspectie door eigen medewerkers. De bewoners van de elf huizen aan de Parkweg en de Joop den Uyllaan moesten hun woningen zaterdagnacht verlaten omdat een deel van de gevel was losgeraakt.

De komende dagen kunnen de bewoners nog niet terugkeren, zo werd eerder al bekend. De gemeente vindt het niet veilig om het gebied rondom de Parkweg te betreden, omdat er mogelijk nog stenen loszitten. Tot nu toe is niemand gewond geraakt door vallende stenen.

Nader onderzoek is volgens de gemeente nog nodig om de toedracht met zekerheid vast te kunnen stellen. De gemeente laat een bureau een 'second opinion' uitvoeren. Aansluitend volgt een gevelinspectie door de gemeente en het bureau, op basis waarvan de oorzaak of oorzaken definitief moeten worden vastgesteld. Zowel het bureau als de gemeente moet met eigen conclusies gaan komen.

Op basis van dossieronderzoek concludeert de gemeente daarnaast dat er geen problemen zijn met omliggende woningen. Omwonenden die zich zorgen maken mogen wel contact opnemen met de inspecteur bouwtoezicht.