Nieuw gebouw voor drie scholen in Emmen

In de woonwijk Bargeres in Emmen wordt een nieuw schoolgebouw gebouwd. De bedoeling is dat openbare basisschool De Barg en openbare basisschool De Brink zich samen vestigen in het nieuwe pand. Als het gebouw er eenmaal staat, verhuist ook de Tine Marcusschool (een school voor speciaal onderwijs voor kinderen die taalontwikkelingsproblemen hebben) naar dit gebouw. Dat meldt RTV Drenthe.

De gemeente Emmen heeft 6,5 miljoen euro gereserveerd voor het gezamenlijk huisvesten van de drie scholen. Basisschool De Barg is nu nog gevestigd aan de Mantingerbrink, basisschool De Brink aan de Rolderbrink en de Tine Marcusschool in de wijk Emmerhout. De nieuwbouw zou in 2025 gereed moeten zijn, twee jaar later dan aanvankelijk het plan was.

330 leerlingen

Behalve de drie scholen krijgen de Taaltrein van Kentalis (vroegbehandeling voor kinderen vanaf 2,5 jaar) en Expertise Centrum Anderstaligen (op de beheersing van de Nederlandse taal gericht onderwijs) een plekje in het nieuwe gebouw. In totaal herbergt dit dan 330 leerlingen.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres